McKenzie Mechanische Diagnose en Therapie (MDT)

De McKenzie methode, ook bekend als Mechanische Diagnose en Therapie (MDT) is een internationaal geprezen methode voor onderzoek en behandeling van pijn aan de wervelkolom en ledematen. Deze methode is gebaseerd op wentenschappelijk onderbouwde principes en werd ontwikkeld door Robin McKenzie uit Nieuw Zeeland. Deze methode wordt al meer dan 30 jaar wereldwijd gebruikt.

MDT begint met een vraaggesprek waarbij de therapeut uw symptomen gedetailleerd in kaart brengt. Het belangrijkste verschil met de meeste andere evaluaties is het gebruik van herhaalde bewegingen. De manier waarop uw symptomen veranderen tijdens deze herhaalde bewegingen, voorziet de therapeut van informatie die hij kan gebruiken om tot uw mechanische diagnose te komen.

Met MDT wordt bepaald welke houding en oefening voor uw klacht op dit moment het beste is. Dit hoeft niet voor iedereen hetzelfde te zijn.

Met behulp van de informatie uit het onderzoek, zal de therapeut u specifieke oefeningen voorschrijven en zal u advies krijgen over houdingen die u tijdelijk moet vermijden of juist tijdelijk moet gaan aanhouden. Indien nodig zal de therapeut het oefenen verder met manuele technieken ondersteunen. De nadruk ligt op u, de patiƫnt, die actief wordt betrokken.

Door te leren hoe u uw huidige probleem zelf kan behandelen, verhoogt u uw kennis om het risico van een terugval te minimaliseren.

Onze specialisaties

Kinepro Zoersel is de praktijk van Els Lambert, die samen met haar ervaren team paraat staat.

Indien we er niet zijn, gelieve dan iets in te spreken op het antwoordapparaat - Geen afspraken via mail!